Backstage!

Monday, February 2, 2009

New pics from Elyana at AJL 23 -Backstage!!

Read more...

Berdiet tetapi perut membusung!!

Sunday, February 1, 2009


Perubahan fizikal mendadak itu serta emosi yang sering terganggu mengundang tanggapan yang bukan-bukan kepada mereka yang rapat dengannya.

Ada yang menyangka dia berbadan dua.

Akhirnya rahsia penyakit misteri Elyana terbongkar selepas dia menyuarakan kepada seorang teman yang mengalami penyakit sama.

Seperti hendak gugur jantungnya apabila dimaklumkan terkena buatan orang sewaktu mendapatkan rawatan tradisional di Kuala Lumpur dan penyakit misteri yang dialaminya itu dipercayai busung.

Lebih menyedihkan penyakit yang dideritai sejak tiga tahun lalu itu akibat perbuatan kawan sendiri.

"Masa berubat, orang yang merawat saya itu memaklumkan orang yang melakukan perkara itu kawan saya sendiri. Tetapi saya kurang percaya pada amalan sebegini tambah pada zaman moden ini.

"Saya tidak sangka masih ada yang mengamalkannya dan lebih mengejutkan, orang yang dimaksudkan kawan sendiri. Tetapi saya nampak perubahan pada dirinya sejak saya sakit cuma saya tidak pernah bertanya dengannya.

"Bagaimanapun, saya tidak marah atau berdendam dengannya walaupun perbuatannya itu kesalahan besar di sisi agama.

"Saya reda dan minta maaf kepada semua jika ada perbuatan saya selama ini yang menyinggung perasaan mereka," katanya.

Kata Elyana, dia tidak mengetahui punca sebenar mengapa kawannya itu sanggup bertindak sedemikian kerana perbuatan itu sama seperti membunuh.

Mungkin sahabatnya itu ada alasan berbuat demikian. Namun, apa yang dikesalkan akibat perbuatan itu bukan saja menjejaskan kesihatan dan kerjaya seni, tetapi juga mengeruhkan hubungannya dengan keluarga.

"Saya tidak sedar perubahan pada diri, tetapi ramai perasaan terutama keluarga dan kawan rapat. Sejak terkena penyakit itu, saya sering menyendiri dan panas baran sehingga mereka yang tidak bersalah pun jadi mangsa amukan saya.

"Selalunya ahli keluarga menjadi tempat melepaskan amarah. Malah, saya jadi malas bekerja, sering pening dan sakit perut sampaikan persembahan yang sudah dipersetujui terpaksa dibatalkan saat akhir," katanya.

Mengakui keadaannya semakin pulih selepas menjalani rawatan tradisional, Elyana kembali semangat untuk bekerja. Dia kini sedang menjalani penggambaran drama 26 episod arahan Jamal berjudul, Katrina Kamelia.

Elyana yang mara ke peringkat akhir Anugerah Juara Lagu baru-baru ini menerusi lagu Kalis Rindu mengakui Katrina watak berbeza dengan peranan yang pernah dibawakannya sebelum ini.

"Watak saya yang ini memang berbeza. Selalunya saya dikenali dengan watak gadis baik dan sempoi, tetapi kali ini saya bawa watak pelajar yang jahat.

"Penggambarannya baru saja bermula minggu lalu jadi belum tahu perkembangan watak saya namun kalau melihat skrip saya memang jahat gila dalam drama ini," katanya.

hmetro

Read more...

Ally Iskandar cinta baru ELYANA?


Elyana dan Ally Iskandar dikhabarkan semakin intim.

Personaliti TV3 dikatakan semakin intim dengan penyanyi remaja

PENGACARA, penerbit dan personaliti popular TV3, Ally Iskandar kini dikhabarkan menjalin hubungan cinta dengan penyanyi remaja yang semakin panas, Elyana! Itulah angin yang bertiup kencang ke telinga Zubir, sepanjang minggu lalu.

Zubir dengar cerita, selepas Elyana putus cinta dengan kekasihnya, seorang pengusaha makanan Jepun di Bangsar, Kuala Lumpur, dia kini semakin intim dengan Ally. Elyana pernah mengaku dengan kawan baiknya, Ally adalah seorang pemuda yang very caring. Tapi, sedih juga apabila Zubir mendengar kisah putus cinta Elyana kerana dia dan kekasihnya itu sudah menjalin percintaan selama tiga tahun dan mereka merancang nak kahwin tak lama lagi, tapi apakan daya, tiada jodoh antara mereka.

Bagaimanapun, jika khabar angin ini benar-benar jadi kenyataan, Ally dan Elyana sah bercinta, memang cute pasangan itu!

bharian

Read more...